باستا الصوص الاخضر (بيستو) - VEGAN PESTO(ish) PASTA
المقادير:
١ قطعة بصل
اختياري: كوب مشروم
١ كرتون مكرونة كاملة الحبوب (او بديلها)
مكس “البيستو” او الصوص الاخضر:
١٠-١٥ فصوص ثوم
٣ قطع ليمون
١ كوب كاجو
١ قطعة افوكادو
١ راس كزبرة
١ ملعقة طعام طحينية
ملح وفلفل اسود
الطريقة:
١- نقطع البصل ونحمسه الى مايلين ويحمر لونه
٢- نضيف الكاجو والثوم بقدر ونغليه مدة ١٥-٣٠ دقيقة الى مايلين ملمس الكاجو
٣- بعدها نضيف الكاجو والثوم الى خلاط او فود بروسسر مع الكزبرة، الافوكادو، الطحينية، عصير قطع الليمون والملح والفلفل الاسود
٤- بعد خلط المكونات، نضيفها للبصل بالمقلاية ونحرك المكس مدة ٧ دقائق الى ماتبدأ تتكون فقاعات
٥- بعد مانجهز المكرونة بماء مغلي، نضيف باقي المكونات لها ونخلطهم وتكون جاهزة للتقديم
عوافي!
ملاحظات:
١- أفضل المكرونة اليوم اللي بعده من ناحية الطعم، فبعد ماأطبخها ادخلها عالثلاجه واقدمها باردة اليوم اللي بعده
٢- تنفع تقدم ساخنه او بادرة على حسب الرغبة
٣- افضل الصوص يكون فيه قطع خشنه، فأتأكد وانا اخلط المكونات اني احركهم كل ٣ ثواني بالخلاط عشان مايصير الصوص سائل وكريمي
٤- اللي وده الصوص يكون ثخين اكثر، انصف بأضافة ملعقتين طعام حبوب اليقطين قبل مانخلط الصوص كامل
Comments
Post a Comment