باستا الصوص الاخضر (بيستو) - VEGAN PESTO(ish) PASTA





المقادير: 

١ قطعة بصل 
اختياري: كوب مشروم
١ كرتون مكرونة كاملة الحبوب (او بديلها)

مكسالبيستواو الصوص الاخضر: 
 ١٠-١٥ فصوص ثوم 
 ٣ قطع ليمون 
١ كوب كاجو 
١  قطعة افوكادو 
١ راس كزبرة 
١ ملعقة طعام طحينية 
ملح وفلفل اسود 

الطريقة: 

١- نقطع البصل ونحمسه الى مايلين ويحمر لونه 
٢- نضيف الكاجو والثوم بقدر ونغليه مدة ١٥-٣٠ دقيقة الى مايلين ملمس الكاجو 
٣- بعدها نضيف الكاجو والثوم الى خلاط او فود بروسسر مع الكزبرة، الافوكادو، الطحينية، عصير قطع الليمون والملح والفلفل الاسود 
٤- بعد خلط المكونات، نضيفها للبصل بالمقلاية ونحرك المكس مدة ٧ دقائق الى ماتبدأ تتكون فقاعات
٥- بعد مانجهز المكرونة بماء مغلي، نضيف باقي المكونات لها ونخلطهم وتكون جاهزة للتقديم 

عوافي! 

ملاحظات: 
١- أفضل المكرونة اليوم اللي بعده من ناحية الطعم، فبعد ماأطبخها ادخلها عالثلاجه واقدمها باردة اليوم اللي بعده
٢- تنفع تقدم ساخنه او بادرة على حسب الرغبة 
٣- افضل الصوص يكون فيه قطع خشنه، فأتأكد وانا اخلط المكونات اني احركهم كل ٣ ثواني بالخلاط عشان مايصير الصوص سائل وكريمي 
٤- اللي وده الصوص يكون ثخين اكثر، انصف بأضافة ملعقتين طعام حبوب اليقطين قبل مانخلط الصوص كامل 


Comments